Acomodarea la cresa si la gradinita - curs in luna august

O parte dintre copii manifesta o reactie de retragere si sunt rezervati in situatii noi sau la contactul cu persoane nefamiliare. Ei au nevoie de mai mult timp pentru a se obisnui si a deveni relaxati in astfel de cazuri. Indiferent cat de puternic si de sociabil considerati ca este copilul dvs., pentru a va asigura ca ii oferiti experienta unei adaptari usoare, este important sa fiti corect informati. Cum veti face fata manifestarii copilului prin plans disperat, inconsolabil? Cum ii veti explica, atunci cand se prinde de dvs si nu va mai da drumul, ca el ramane in grija doamnelor educatoare si dvs. plecati? Pentru a ajuta cat mai eficient copilul sa se obisnuiasca cu elementele de noutate, sa accepte si sa transforme necunoscutul in ceva mai familiar, pentru a inlocui nelinistea puternica cu un sentiment al controlului, este nevoie de o serie intreaga de strategii pe care sa le aplicati in mod constant in primele saptamani de acomodare. Etichetarea copilului (“E un rasfatat, e prea sensibil, se incapataneaza sa planga, are nevoie sa se caleasca.”), ignorarea sau negarea fricii (“Lasa ca-ti trece, nu-ti fie frica, n-ai motive, esti in siguranta.”), comparatiile cu altii copii (“Esti singurul copil care plange, uita-te in jur, toti sunt cuminti in nafra de tine, nu se poate asa ceva.”), amenintarile si pedepsele (“ Fii cuminte, ca ma supar si chiar te las la gradinita pana maine.”) sau gandul de a ceda si de a nu-l mai integra pe copil (“Nu pare pregatit, renuntam, ii gasim o bona si mai asteptam o vreme.”). Oricare varianta nepotrivita de a aborda procesul de acomodare ii poate transmite copilului ca elementele de noutate sunt periculoase si ca atunci cand nu se simtim confortabil cu emotiile noastre intense, le evitam.
Dragi parinti, e plin internetul de informatii, dvs. decideti care dintre ele va pot fi utile si ce strategii par a fi mai potrivite pentru succesul unei adaptari blande. Eu va astept la un curs menit sa va ajute sa intelegeti ce presupune procesul de adaptare la o schimbare majora, curs ce va ofera, totodata, instumentele de care aveti nevoie pentru a-l integra usor si repede pe puiul de om, fara suferinte si traume emotionale. Invatati-va copilasii de mici cum sa nu puna semnul egal intre necunoscut si pericol. Invatati-i de mici cum sa isi depaseasca barierele propriei minti, iar la varsta maturitatii le va fi foarte usor sa isi gestioneze emotiile pe cont propriu.
Cand? La alegere, fie sambata dimineata, in data de 17 august, de la ora 10, fie marti dupa-masa, in data de 20 august, de la ora 18.15.
Unde? Aleea Baita, nr. 9, in incinta policlinicii, la etajul 1 SAU online.
Cum imi rezerv locul? Prin mesaj scris la numarul de telefon: 0742 403 983. Numar limitat de locuri.
Costuri? 150 ron/familie.
Accesand www.irinanikolaus.ro veti gasi cateva testimoniale scrise de parintii care au urmat cursurile anii trecuti.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *