Echilibru emoțional pe timp de criză

Fiinta umana este asaltata de o cantitate uriasa de stimuli. Din aceasta cantitate, doar o mica parte ajunge in planul constiintei, deoarece creierul realizeaza o selectie a lor. De aproximativ o saptamana incoace, lumea a intrat intr-o stare de disperare parca fara precedent.
Retineti cateva idei de baza:

Dvs. puteti alege inspre ce va ORIENTATI ATENTIA, ce impresii va vor aparea cu maxima claritate, in raport cu altele, care palesc (de exemplu stiri despre COVID-19 prepoderent negative versus stiri pozitive).

CONCENTRAREA intensifica impresia. Putem sa cadem usor in capcana catastrofarii. Orice lucru, cat de mic, poate deveni enorm daca ii acordam atentie in mod sistematic.

Totodata, RAPIDITATEA PERCEPERII stimulilor negativi este mai mare, deoarece ne asteptam sa ii percepem.

ATENTIA INVOLUNTARA se realizeaza de la sine, fara niciun efort. De exemplu, lasam pornit televizorul, intre timp ne gasim ceva de facut prin casa, dar suntem expusi la informatiile negative transmise la stirile de la ora 19, chiar daca parem ocupati cu altceva. De aici pana la framantari excesive, o sumedenie de scenarii prapastioase, apocaliptice, este doar un sfert de pas: ne revenim sau nu ne mai revenim din criza? La toamna o luam de la capat? Urmeaza ani de izolare sociala pentru a putea ramane in viata?

SOLUTIA RAPIDA este foarte aproape de dvs.: platforma PAXONLINE va ofera toate resursele de care aveti nevoie pentru a va reveni din punct de vedere emotional, astfel incat sa va bazati pe o gandire lucida, sa luati cele mai bune decizii pentru dvs. si cei apropiati.

Cum accesati in mod gratuit platforma ? O varianta ar fi sa lasati aici un comentariu cu adresa dvs de email, data nasterii, domiciliul, numarul de telefon si intensitatea starii de neliniste. Veti primit un cod unic de acees si dreptul de a parcurge cateva module gratuite, care sa va ajute sa intelegeti cat este de subiectiv modul in care va formati impresiile in aceasta perioada, precum si cum sa aduceti mintea pe un drum mai lin si mai putin prapastios.

Desigur, puteti accesa chiar dvs platforma, linkul fiind www.paxonline.ro si sa va alegeti un psiholog expert cu care sa colaborati mai departe. O alta varianta ar fi sa optati pentru o sedinta de consiliere psihologica, ce garanteaza reducerea frecventei si a intensitatii emotiilor negative.

De asemenea, se poate sa alegeti sa echilibrati balanta emotionala expunandu-va la stimuli cu caracter pozitiv de multe ori pe zi.

Va doresc discernamant si zile senine de primavara!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *