Fragmente din intelepciunea celor mai intelepti decat noi: despre timp si experienta

“Viata este o inlantuire de momente in care fiecare etapa, desi pare definitiva si adevarata, se dovedeste peste putin timp efemera si falsa.

Atata vreme cat un om se afla prins intr-un episod biografic, episodul respectiv ii pare cel mai important si mai bogat, pentru ca apoi, de cum trece in alt ceas biografic, sa realizeze ca adevarul din trecut era doar minciuna de care avusese nevoie pentru a trece mai departe.

Viata seamana cu o scara ale carei trepte trebuie urcate una cate una, iar adevarul vietii este de gasit in intreaga desfasurare a scarii, si nu doar in caderile, alunecarile sau izbanzile aduse de fiecare treapta in parte; adevarul este intregul (Hegel, Fenomenologia spiritului) si doar rezultatul, cu drum cu tot poate oferi un criteriu de apreciere a vietii.

Implinirea unui destin nu poate tine de trecut, iar viata merita sa fie traita doar daca ce e mai bun in ea abia urmeaza sa se intample.
Certitudinea frangerii unui destin, desi poate parea definitiva si irevocabila, este o treapta care conduce catre o implinire viitoare. Omului ii ramane mereu o sansa de salvare, totul depinde de cat timp are nevoie pentru a intelege acest adevar simplu.”

Folositi-va de experientele prin care ati trecut pentru a va cunoaste si intelege pe sine.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *