In cadrul terapiei de cuplu, sedinta individuala

O mare parte din informațiile aduse în discuție intr-o sedinta de psihoterapie sunt uitate. Daca persoana nu a folosit ideile in niciun fel sau nu a avut timp sa se mai gândească la ele, creierul le va considera inutile si le va sterge foarte repede din memoria sa. Pentru a preveni aceasta situatie, exista cel putin doua variante: sa va luati notițe, oferind mintii repere spațiale sau sa povestiți cu o persoana draga despre ceea ce a avut relevanță pentru dvs. Cu permisiunea unei domnișoare deosebit de ordonată, postez un exemplu de notițe (in cadrul terapiei de cuplu, sedinta individuala).

Poza 1 – Am discutat despre gândurile noastre. Tehnica contemplării gândurilor – pe fondul unei stari de calm si de detașare, putem să ne observăm gândurile, cum apar ele pe scena mintii, cum se asociază cu alte gânduri sau imagini. Nu le contracaram, nu le respingem, nu le judecăm. Doar le observam. “Eu, cel care gandesc, sunt diferit de gândurile mele, asa cum cerul e diferit de nori.” Gândurile mele reprezintă doar perspective asupra realității, nicidecum realitatea însăși.

Poza 2 – Am discutat despre gândurile care ne ajuta, determinând stări care ne stimuleaza si despre gândurile care ne apasă, producând stări paralizante.

Poza 3 – Cât de tare credeam atunci in gândurile mele distructive si cat de tare cred acum in variantele alternative. Pana cand nu ne confruntăm cu realitatea celuilalt, toate sunt doar ipoteze posibile. Intrebarea-cheie pe care ne-o putem adresa, în momentele critice, esteȘ CE ALTCEVA AR PUTEA ÎNSEMNA ACEST LUCRU? Si sa ne invităm mintea sa gaseasca cel putin inca 5 scenarii alternative.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *