Jocuri si activitati pentru copii

Exersam rabdarea, atentia, memoria (succesiunea literelor alfabetului sau a numerelor, pe spatele pieselor).
Joc de rol cu papusi din lemn.
Jocuri de creativitate, pentru relaxare si reconectare
Exersam motricitatea fina.
Pe baza lecturii “Micul dragon Ignatiu si vrajitoarea” discutam despre injuraturi si alte comportamente indezirabile.
“Cum ma descurc?” – tehnica de autoevaluare pentru a conceptualiza cresterea, maturizarea si transformarea personala. Copiii gandesc la modul concret, iar acest joc ii ajuta sa se autoevalueze cat mai aproape de realitate.
Tehnici psihoterapeutice din artele expresive; “vaza’ este pictata, apoi decorate cu plante alese de copil; plastilina si nisipul kinetic intra in aceeasi categorie si sunt la fel de utile.
lectura “Promisiunea ramane promisiune”; activitate originala: copilul este invitat sa isi raspunda la doua intrebari, si anume: “Ce doresc sa imi promit mie insumi? Ce imi doresc sa le promit acum celor dragi mie?”
Reprezentarea emotiilor (atat pozitive, cat si negative) in corpul fizic; copilul este invitat sa identifice in ce zona a corpului se afla o anumita emotie: “Ce te face sa te simti fericit? Unde simti fericirea in corpul tau? Ce simbol autoadeziv ai alege pentru starea de fericire?”
Lectura cu talc: “Elefantul si generozitatea” – cultivam calitati.
Casuta papusilor, pentru diferite jocuri de rol.
Exersarea recunostintei.
Mmbrela gandirii pozitive (joc de restructurare cognitiva).
Despre emotii.
Biletel personalizat, de citit inainte de culcare.
Strategii de actiune in momentele dificile, folosind ca ancora cele 5 degete din dotare.
Ganduri negative parazitare, asemenea unor mici fantome negre; pe masura ce le hranim cu atentia, ele cresc, devenind din ce in ce mai mari si mai infricosatoare.
Despre ganduri automate sau unde ne fuge mintea in loc sa fim prezenti AICI si ACUM.
Masca mea exterioara (copilul/adolescentul deseneaza o masca, iar pe o parte a colii de hartie noteaza ce emotii exprima chipul meu si, prin urmare, pot fi usor intelese de catre ceilalti, iar pe verso, in interiorul mastii, ce emotii pastreaza doar pentru sine, iar ceilalti nu le pot observa).

Exercitii de concentrare pentru copii