Psihoterapia reprezinta un proces de invatare de lunga durata

Va mai amintiti cum era la scoala, in clasa intai? Vi se preda litera a, urmand ca dvs sa exersati acasa. Randuri intregi de scris litera a, in timpul petrecut in afara scolii. Exact ca si atunci, problemele de care va doriti sa scapati necesita timp si efort. Investitia dvs depaseste cu mult suma de bani pe care o platiti pentru o sedinta.

Este nevoie sa puneti in practica, zilnic, cu perseverenta, toate acele cunostinte noi, tehnici, strategii de lucru care vi se ofera in 50 de minute in care stati de vorba fata in fata cu specialistul. Psihologul nu administreaza o pastila minune care sa inlature toate problemele apasatoare. Nici nu are puterea de a sterge cu buretele conexiunile neuronale care produc suferinta. Din acest motiv, cu o sedinta pe saptamana, nu se va face primavara in gradina sufletului dvs. Insa pastrandu-va motivatia de a aduce schimbarile pe care le doriti, prin practica si datorita efortului personal, va veti simti mai bine.

Primiti suport, informatii, ghidaj, incredere in sine, ca atunci cand faceti scoala de soferi. La un moment dat cunoasteti bine si teoria. Da, stiti cum sa respirati abdominal si calm, ca sa va relaxati. Da, stiti in ce fel va influenteaza gandurile in luarea deciziilor si in comportamentele dvs. Dar daca va opriti la nivel teoretic, rezultatele nu apar. Daca aveti carnetul de sofer in buzunar si lasati pe altcineva sa conduca masina, nu veti avea controlul asupra directiei inspre care va indreptati. Aveti incredere in dvs si acordati-va timp sa practicati tot ceea ce va e util in rezolvarea problemelor. Vor urma altele, diferenta consta in faptul ca veti fi mult mai pregatit sa le infruntati.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *