Sărbători tihnite si pace lăuntrică!

Dispunem de trei tipuri de resurse: materia primă, energia si cunoasterea.
Dintre acestea trei, cunoașterea reprezintă o resursă inepuizabilă. Ne este la indemana, in aceasta perioada, sa privim mai bine înăuntrul nostru. Umanismul, noul crez revoluționar care a cucerit lumea, ne învață că nu este neaparat necesar sa asteptam ca o autoritate exterioară sa ne călăuzească drumul, ci ne putem baza pe propria noastră busola.
Cand aceasta se defectează si parca ne e greu sa deslușim drumul de urmat, îl avem pe psiholog. Psihologul nu are o carte sfântă in functie de care sa împartă dreptatea sau sa definească ce e corect si ce e gresit. Psihologul nici macar nu isi da cu parerea despre simțămintele profunde ale celeilalte persoane, in schimb o ajuta sa cerceteze cotloanele întunecate ale sufletului ei, sa intre din nou în contact cu busola interioară, pentru a evita colapsul si a-si continua călătoria spirituală.
Avem experiența iadului dezlănțuit pe pământ atunci cand dam frau liber furiei si urii sau ne bucurăm de fericirea si linistea paradisiacă atunci cand ne umplem mintea si sufletul cu gânduri frumoase si emoții pozitive, învățând să transformăm răul in bine si sa ne ajutam pe noi înșine și pe cei cu care interacționam.
Sărbători tihnite si pace lăuntrică! Sa-l găsiți pe Dumnezeu înăuntrul dumneavoastra!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *