Spune-mi, tati, de ce ma iubesti?

Spune-mi, tati, de ce ma iubesti?

Spune-mi, tati, de ce ma iubesti? Asa se numeste carticica din care am lucrat aseara cu un copilas care are o relatie dificila cu tatal sau.
Personajul Fil isi doreste sa afle raspunsul la aceasta intrebare. Si dvs puteti parcurge acasa paginile cartii, pana aproape de final, dupa care lasati copilul sa gaseasca raspunsuri la intrebarea: oare de ce te iubeste tatal tau?

L., 7 ani:
“Tata ma iubeste pentru ca sunt cuminte, pentru ca ascult de parinti si ii ajut, pentru ca evit conflictele, pentru ca ascult de doamna invatatoare, pentru ca sunt special, iau note de 10, evit certurile, pentru ca imi place sa il ascult pe tata in timp ce imi citeste povesti si il admir cand conduce masina. E normal ca parintii sa isi iubeasca copiii.”

Exista diferite moduri de a ne iubi copiii, insa nu toate sunt dezirabile. Ii iubim pentru ceea ce fac sau pentru ceea ce sunt? Exista o diferenta imensa intre ceea ce credem noi si ceea ce simt ei. Cel putin din acest motiv merita sa abordati subiectul. Pot fi convinsi de iubirea noastra chiar si atunci cand gresesc?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *